Bejelentkezés
Oldalainkat 11 vendég böngészi
Címlap TÁMOP

logopr

„EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK”

Szervezetfejlesztés, valamint kollektív szerződéssel való lefedettség növelése az ÉSZT szervezési köréhez tartozó egyes munkahelyeken, című projekt megvalósítása.

Pályázati azonosító száma: TÁMOP 2.5.1/07/1.-2008-0139

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap

társfinanszírozásával valósult meg.

 

A projekt támogatás összege 43.027.240 Ft, melyből a TBDSZ 12.293.560 Ft-ban részesült.

 

A projekt keretében megvalósult tevékenységek:

A MTA Politikai Tudományok Intézet közreműködésével megvalósult a „szervezet- és tevékenységfejlesztési stratégiát megalapozó kutatás”, amelynek eredményéről egy fejlesztési terv készült. A tanulmány többek között kitért a TBDSZ szervezetének fejlesztési irányára, valamint az információ eljuttatásának fontosságára.

 

Tanulmány anyaga: TBDSZ (pdf)

 

2010. május 13-15. között került megrendezésre a „Szakszervezeti ismeretbővítés” c előadás. Az első napon a tagtoborzással kapcsolatos tapasztalatokat és feladatokat beszéltük meg. A második napon - dr. Tóth András kutató - a szakszervezetek és a kormány kapcsolatát értékelte az ország gazdasági helyzetének tükrében. Az előadó kitért a szakszervezetek jelenlegi és jövőbeni helyzetére, az érdekérvényesítés lehetőségeire. A tagszervezéssel kapcsolatban kifejtette, hogy a jelenlegi technikai háttereket – elsősorban a szakszervezeti honlapokat - is ki kell használni, amelyeken meg kell szólítani az odalátogatót, és be kell mutatni miért jó szakszervezeti tagnak lenni. Fontosnak tartotta a hírek tagok számára történő írásbeli megküldését.

A harmadik napon, az előadásokon elhangzottak kiegészítésére, megvitatására és a tapasztalatok összegzésére került sor. Megvitattuk, hogy a TBDSZ számára milyen lehetőségek adódnak az érdekérvényesítésre a munkaáltatóval illetve a kormánnyal szemben. A rendezvényen 23 fő vett részt.

 

Képek a rendezvényről (jpg)

 

2010. június 15-19. között két turnusban rendeztük meg a „Kommunikációs ismeretbővítés” c. tréninget. Ennek keretében Horváth Tamás tréninget tartott kommunikációs ismeretekből, menet közben gyakorlati feladatokat kellett elvégeznünk. A kommunikáció torzulásával kapcsolatos vizsgálatot végeztünk magunkon, majd teszt segítségével az egyéni kompetenciákról kaptunk tükröt. Második nap a konfliktuskezeléssel kapcsolatos kommunikációs gyakorlatokat végeztünk. A feladat után személyenként kiértékelésre kerültek az egyes tevékenységek. A témához kapcsolódóan teszteket töltöttünk ki, melyek értékelése fontos információt közölt velünk. Június 17-én az informatikai kommunikációval kapcsolatosan az internetről, a honlap felépítéséről és a honlapra felkerülő állományokról volt szó. Június 18-án és 19-én a második csoportnak tartotta meg Horváth Tamás a tréninget. A rendezvény első turnusában 14 fő, a másodikon 15 fő vett részt.

 

Képek a rendezvényről (jpg)

 

Honlap - A TBDSZ a projekt előtt nem rendelkezett honlappal. A pályázat részeként sikerült elkészíttetnünk a honlapunkat, amelyre folyamatosan fogjuk feltölteni az új valamint a szakszervezetünk működésével kapcsolatos ismereteket. A honlapot úgy alakítottuk ki, hogy fejlesztő nélkül is tudjuk az egyes információkat közzétenni.

 

Számítástechnika – A projekt keretén belül a TBDSZ részére beszerzésre került egy Asus típusú laptop, egy MS Windows XP operációs rendszer, egy MS OFFICE 2007-es irodai programcsomag, valamint egy Kaspersky vírusellenőrző szoftver. A laptopot a rendezvényeinken jól kitudtuk kihasználni, amikor gyors információra, vagy szakmai anyag nyomtatására.

 

A záró rendezvényen értékelésre került a projekt megvalósítása, valamint a kutatás eredményeit beszéltük meg.

 

A projektben résztvevő partnerek:

 

esztbanner tudoszbanner aokdszbanner

 

Irányító hatóság: www.nfu.hu és www.esza.hu